Helyi sport / Mórocz Patrícia

Mórocz PatríciaMórocz Patrícia vagyok, 14 és fél éves gércei tanuló. Négy éve roncsderby és szlalom autós versenyeken veszek részt. 2005-ben karácsonyra nagy meglepetésemre egy teljesen utcai állapotban lévő trabantot kaptam, ami egy fa alól lett kitolva! : )
Na itt kezdődött az én trabiimádó életem…
Amikor először megláttam, apukámtól kérdeztem: ez mi??
Lassacskán eljött az a nap amikor először vezettem, első próbálkozásnál mindig lefullasztottam szegény járgányt. Aztán többszöri nekiindulás után sikerült elindulnom vele. Közbe elkezdtük építeni „csillivillire” mert közelgett életem első versenye egy roncsderbynek nevezett autós bajnokság.
Szinte minden héten gyakoroltam és egyre jobban ment. A gyakorlás színhelye itt Gércén egy betonos terület volt.
És elérkezett a várva várt nap, az első versenyem napja. Nagyon izgultam, féltem, hogy mindent jól csináljak. Első eredményem a 13. helyezés volt. Nem a legjobb de kezdésnek nem rossz. Aztán felhívták a figyelmemet még egy nagyon jó autós versenyre, a szlalomra ahol szintén indítottak junior kategóriát.   
A 2006-os évem tapasztalatszerzéssel telt el. 2007-ben más volt a helyzet, mert a korom miatt kategóriát kellett váltanom roncsderbyben, ezzel együtt autót is.
Ekkor került az életembe egy másik trabant is, ami igazán nem lett szépre megépítve, mert hát a roncsderby „durvábbik” kategóriájába kerültem ahol nem az autó szépsége számít. Ebben a kategóriában egyedüli lányként ki kellett harcolnom magamnak a tiszteletet. 2008-ban már minden jól ment, gyűltek a kupáim is a polcomon. Szlalomban és roncsderbyben is egyaránt jó eredményeket értem el, például 1. 2. 3. helyezéseket is.
Legélvezetesebb roncsderby versenyem az Szombathelyen volt, amikor a futam felét 4 kerék helyett 3 kerékkel teljesítettem. Volt egy szép borulásom is, kettő és felet pördültem a levegőben, szegény trabim bánatára hisz eléggé összetörött.
De sebaj, egy jó barátnak és apunak köszönhetően helyre lett hozva. Ebben az évben a magyar bajnoki 6. helyezést szereztem meg.         
Az idei évben pedig ismét kategóriát váltottam. Trabant helyett egy Fiat puntoval vágtam neki a bajnokságnak. Ezzel az autóval sikerült bezsebelnem a 3. helyezést az első versenyen.
Előreláthatóan nem lesz könnyű ez az évad, mivel ennek az autónak a fenntartási költségei sokkal nagyobbak. Ennek érdekében, hogy továbbra is jó eredményt érhessek el és tovább tudjak lépni az autósportban szponzorokra és támogatókra lenne szükségem.


Kapcsolódó galéria:Gérce Község Önkormányzata - Magyar